Úgy megfogdosnám!

Izgalmas formák

 

Van egy beteges mániám, afféle vállalható perverzióm. Szeretem megfogdosni a boltokban a tárgyakat, ruhákat, mindenféle terméket, amit nem is óhajtok megvenni. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a felületére, a tapintására. De nézegetni is szeretek olyasféle holmikat, amiknek már a látványa is izgalmas felületet sugall. Összeszedtem néhány olyan egyedi és különleges dizájn cuccot, ami természetes anyagból készült, de gyaníthatóan ezeket sosem foghatom meg.

Ki az a Mr Lentz, hogy ilyen elképesztő ékszereket készít? Egy kreatív, modern cowboy. Mesterien bánik a bőrrel, fával és képes fűcsomókat is belecsempészni női ékszerekbe. Ezeket a nyakláncokat és gyűrűket tényleg jó lenne végigsimítani!

 

ugymegfogdosnamsusu.jpg

 

2538cab57921a2585bd006f4f0d44654.jpg

 

Sarah Hood makettre emlékeztető kompozícióitól tényleg zavarba jöhet a bizsukhoz szokott szem. Természetesen hordhatatlanok ékszerként, de talán nem is ez a funkciójuk.

709f3bc6d5d2b3ada63bd1e1bceda18c.jpg

 

Ki hinné, hogy az út széléről, vagy kutyasétáltatás közben összeszedett botokból ilyen menő holmi készíthető! A neon színű festékkel lekent fabotok nekem baromira tetszenek. Azt mondjuk furcsállom, hogy meg is lehet őket venni. Az etsy.com bonjourfrenchie boltjában rendelhet is belőlük az, aki úgy érzi, hogy tetszik neki az ötlet, de nincs kedve házilag előállítani. Elképesztő, hogy mennyien élnek a lehetőséggel!

 

 

6de4f98b318fbe44b496f178ee48fed8.jpg

 

 

 

A japánok formatervezésben meglehetősen kreatívak. Shinpei Arima and Masayuki Kurokawa kövekhez és szétfolyó esőcseppekhez hasonlító tányérjai kényeztetően puha és sima hatást keltenek. Nekem nem lenne szívem beletenni bármit is ezekbe a cédrusfából készült tányérkákba.

ugy_megfogdosnam.jpg

Ha lego, akkor színek ugranak be, az építés öröme, irreálisan szép házikók és cuki minivilág. Vannak ám fából készült, natúr színű lego építőkockák is. A lego-rajongók rácsodálkozhatnak a környezetbarát kockákra. A Mokulock által forgalmazott kockák a természetes anyagokból készült játékokban rejlő örömökre is felhívják a figyelmet.

legofabol.jpg

Döglődő lufiknak tűnnek Todd Robinson kompozíciójának elemei. Nála a lufik mintha homokkal lennének tele. Nem az égen szállnak, hanem a földön fetrengenek a súlyuktól elnehezedve. Todd mintha kis állatkákat csinált volna ezekből a lufikból. Ha akarom, belelátok himbálózó, bukfencező kis lényeket. Megsimogatnám őket.

todd_robinson.jpg

R.Szabó Zsuzsa

Susu

 

 

Save