Titkos telihold-buli és a zene ereje

Egy cuki tollgombóc, néhány öntudatos gomba és egy doboló egér éjszakai kalandját meséli el Lanczkor Gábor a Gufó és a gombák című mesekönyvében. A dagadt szemű bagolyka meséjének képei olyan hatást keltenek, mintha lelkes gyerekkezek vágták volna ki a figurákat újságpapírból. 
gufo_es_a_gombak.jpg

Gufó nem tud repülni. Kudarcát még a Hold előtt is szégyelli. Szeretne szülei segítsége nélkül vagány módon repkedni. Ez nem megy olyan egyszerűen. Odújából kizuhanva földből kinövő csiperkeseregbe botlik. A holdfényben masírozó gombák izgalomba hozzák a bagolyfiókát. Béla, az egér elmeséli a kíváncsi bagolynak, hogy a gombák titkos földalatti telihold-buliján fog zenélni. Gufó izgatottan huhog, tudja, hogy valami nagyszerű élmény vár rá.

 gufo_es_a_gombak_3.jpg

 

gufo_es_a_gombak_5.jpg

Gufót az éjszakai zenés mulatságon annyira magával ragadja a zene, hogy felszáll a levegőbe. A repülés csodálatos élményét magába szívva visszatér odújába.

gufo_es_a_gombak_4.jpg

Gufó, az édes kis duzzogó bagolyfióka nekem annyira megtetszett, hogy gyurmából el is készítettem magamnak. A Style magazin újságírójaként pedig cikket is írtam róla a Baba-mama rovatunkba. A Takács Mari izgalmas vizuális világával kiegészülő mese 4 éves kortól ajánlott.

gufo_gyurmabol.jpg

Lanczkor Gábor-Takács Mari: Gufó és a gombák, Csimota Kiadó, 2016

R.Szabó Zsuzsa-Susu