A szuperhősök és Disney hercegnők piszkos titkai

Milyen bűnös szenvedélyeik vannak a szuperhősöknek? Miről álmodik titokban Hófehérke, milyen fehérneműt hord Alice? Hogy hozzák magukat formába a Disney mesék irreálisan szép és bájos hősnői? Grégoire Guillemin megmutatja. Pop Icons kollekciójával belepiszkít a hősöket övező mítoszokba. A francia grafikus a pop-art stílusjegyeivel, markáns vizuális elemeivel megalkotott képei sokszor erotikusan túlfűtöttek.

alice-susublog.jpg

Az ajkak bűvöletében

A francia grafikus fantáziája néha nagyon meglendül. Az ajkak mozgása lázba hozza. Az erotikus képzeteket keltő nyalókák, rágógumik és banánok kedvelt elemei. Egy-egy kinagyított képkocán csak félig látszanak az alakok és az arcok. Guillemin úgy alkotja meg a kompozícióit, hogy a csak részletében látható formákból is egyből dekódoljuk, ki látható a képen.

mickey_1.jpg

 ariel_susublog_1.jpg

Kulisszatitkok

A Disney máz és képregényes túlzások mögötti, Guillemin által elképzelt világ tele van illetlenséggel. A szuperhősök ruhái kényelmetlenek, itt-ott bevágnak. A bombaforma nagy meló eredménye. A tisztálkodó, szépítkező mesehősök látványa szándékosan illúzióromboló.

 gregoire-guillemin-19.jpg

 

susublog_3.jpg

 

susublog_5.jpg

 

A világmegmentő hősök titokban imádnak habzsolni. A fánkot, a Nutellát, a kalóriadús kajákat, a hamburgert kéjes élvezettel tömik magukba. De az erotikus örömöket sem vetik meg.

 susublog_nut.jpg

 

gregoire_guillemin_3.jpg

Bármi megtörténhet

A pixelekért rajongó grafikus híres márkákat is játékba hoz. Bátran helyezi vicces, olykor bizarr kontextusba az   almás telefont és a Redbullt is. Az alma mint a csábítás és a tudás ősi szimbóluma, kétségtelenül magas labda.

              apple.jpg

Grégoire Guillemin képzelet moziuniverzumában bármi megtörténhet. További képeket és illusztrációkat nézegethetünk a művész honlapján. Néha nálam azért kicsapja a biztosítékot, ezt minden álszentség nélkül állíthatom.

R.Szabó Zsuzsa

Susu

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save